DU LYKKES I LIDL

Fordomstesten

Måske er det meget federe at arbejde i Lidl, end du går og tror?

Vi ved, at der er masser af mennesker, der har fordomme om, hvordan det er at arbejde i dagligvarebranchen. Måske går de glip af chancen for den helt rigtige karriere på den konto? Det synes vi, ville være frygtelig synd, så derfor har vi lavet fordomstesten, der kan afdække dine fordomme og tage livet af de værste myter.

Fordom 1: Lidl? Er det ikke bare mega tysk?
Hvis du med tysk mener en velstruktureret arbejdsplads, har du fuldstændig ret. I Lidl har vi en plan for alt, som vi følger og følger op på. Så er der aldrig noget at være i tvivl om, og det giver overskud til at præstere og skabe Danmarks bedste kollegaer og kundeoplevelser.

Fordom 2: Lidl går slet ikke op i medarbejdernes trivsel…
Forkert! Lidls medarbejdere er nemlig selve fundamentet for vores succes, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi gennemfører for eksempel årlige trivselsmålinger, ligesom vi har ansat medarbejderkonsulenter, som står til rådighed for vores medarbejdere, hvis der mod forventning opstår problemer. 

Fordom 3: Er et job i Lidl ikke mest for dem, der klarede sig dårligt i skolen?
Overhovedet ikke! I Lidl kan du skabe en solid karriere både hvis du er typen, der har en lang uddannelse i bagagen - og hvis du er typen, der bedre kan lide at smøge ærmerne op og komme i gang end at sidde stille og høre efter.

Fordom 4: Lidl tænker slet ikke på miljøet…
Det er også helt forkert. I Lidl er vi meget bevidste om de miljømæssige konsekvenser af vores valg – og om vores ansvar for, som en stor virksomhed og arbejdsgiver, at træffe de rigtige beslutninger. Faktisk har vi bygget Europas grønneste dagligvarebutik, som ligger i Valby, vores logistikcenter i Køge får bl.a. dækket 30% af sit strømforbrug af solceller på taget, og i vores varesortiment er vi allerede oppe på en stor procentandel i økologi – og tallet fortsætter med at gro. Du kan også læse vores seks manifester om bæredygtigt indkøb her.

Fordom 5: Men alle kan jo få et job i Lidl…
Hvis du med alle mener alle, der kan og vil, så er det fuldstændig rigtigt! Alle, der kan og vil noget, vil føle sig velkomne i Lidl. Uanset hvilken uddannelse og hvilken baggrund du har, er vi sikre på, at du vil kunne finde et spændende job hos os. Du kommer ikke sovende til succes her i butikken, men vi lover dig, at vi har en plan for dig fra din første dag.

Fordom 6: Lidl har mest tyske varer på hylderne, ikke?
I Lidl sælger vi varer fra hele verden. Med vores internationale set-up har vi indkøbere i 27 europæiske lande, som alle køber lokale varer ind. Det betyder, at vi i Danmark kan sælge originale varer fra både Italien, Spanien, Grækenland og ja, også Tyskland. Det supplerer vi med masser af lokale varer fra Danmark – eksempelvis i vores egen særlige serie af danske varer under kampagnen: ”En Bid af Danmark”.

Fordom 7: Lidl er underbemandet, og dem, der er arbejder der, får ingen pauser.
Det passer heller ikke. I Lidl har vi styr på alle aftaler og overenskomster, og overholder naturligvis alle gældende regler for pauser, bemanding, sikkerhed og tryghed. Medarbejderne i vores butikker er vores vigtigste aktie, og der skal være overskud til at give kunderne Danmarks bedste indkøbsoplevelse.

Det hjalp, gjorde det ikke? Fordomme kan man ikke bruge til noget – vi er glade for, hvis vi kunne hjælpe dig af med nogen. Og nu synes vi, du skulle tage et kig på ledige job og se at komme med på holdet!