DU LYKKES I LIDL

11) Targetgroup stage 1885


MØD MARIE FIE

Marie Fie startede som elev i Lidl i 2015 efter at have afsluttet en gymnasial uddannelse. I dag er Marie Fie ved at uddanne sig til souschef. Læs om hendes oplevelser fra elevuddannelsen med hendes egne ord herunder.

Teorien giver mening

På skoleopholdene lærte jeg en hel masse om det teoretiske ved at være i butik. På hvert skoleophold var der et emne, der relaterede sig til det praktiske i butikken, og når det var afsluttet, fik vi en opgave med hjem, som skulle udføres. På den måde fik vi afprøvet teorien i praksis, hvilket var rigtig fedt, fordi teorien, vi havde lært, rent faktisk gav mening i virkeligheden.

Der er plads til fejl

Når du starter som elev, er du tilknyttet en træner, som du kan støtte dig op af og spørge om alt, hvad du er i tvivl om. På den måde er der intet at være nervøs over, når du f.eks. skal til at bestille varer men har glemt, hvad du skal gøre. Hvis træneren ikke lige er på arbejde den dag, så kan du altid spørge en af de andre ledere. Vi har et trygt miljø, hvor der er plads til fejl, tvivl og spørgsmål.

Smagsprøve på ledelse

Min største oplevelse i Lidl har været at styre en butik selv sammen med resten af elevholdet. Det var utroligt udfordrende, og det har udviklet os alle sammen. Det gav os en smagsprøve på, hvordan det er for vores ledere til dagligt, og hvor stort et arbejde det kan være. Det var også med til at give mig lysten til at tage næste skridt i min karriere og blive souscheftrainee.

Udenlandske udfordringer

Som andenårselev i Lidl blev jeg tilbudt at komme en måned til Nordirland, hvor vi som elever skulle arbejde i en nordirsk butik. Driften af butikken er stort set den samme som i Danmark, men det at tale et andet sprog var udfordrende. Heldigvis havde jeg altid en fra holdet at støtte mig op ad. Jeg er glad for, at jeg takkede ja til tilbuddet, da det var en rigtig spændende oplevelse, som udviklede mig meget både fagligt og personligt.