#teamlidl
Se ledige stillinger Log ind på ansøgerportal Gemte stillinger

Mød Pernille, Butikschef og tidligere elev

Bliv butikschef i Lidl
2022_Pernille_BC

Du lykkes i Lidl 

I Lidl er der gode muligheder, for dem der kan og vil. Det er Pernille, vores butikschef i butikken i Sæby, et strålende eksempel på. Pernille startede sin karriere i Lidl Danmark tilbage i maj 2018, hvor hun for en kort stund arbejdede som salgsleder, inden hun startede på vores elev-uddannelse. Pernille blev kåret som Årets elev 2020, og har siden da bevæget sig op ad karrieretrappen.

Hvad lavede du inden du kom til Lidl?

Før jeg startede min karriere hos Lidl, tog jeg en HTX-ungdomsuddannelse. Ved siden af studiet og efter endt uddannelse, arbejdede jeg som ufaglært salgsassistent hos en bager.

Hvad indebærer din rolle som butikschef?

Min rolle som butikschef indebærer at få butikken til at køre rundt samt at have et godt samarbejde med mine medarbejdere, så vi sammen kan nå målene for butikken. Dertil indebærer det blandt andet at lave vagtplaner, holde møder med andre butikschefer, samarbejde med distriktschefen og ellers at få dagligdagen til at køre med det, som den indeholder. Det vil blandt andet være vareopfyldning, kundekontakt og opfølgning på nøgletal for butikken. Derudover er en vigtig ting for mig også medarbejdervelfærd – at sørge for at mine medarbejdere er glade for at komme på arbejde og at vi har det godt sammen.

Hvad synes du om Lidl som arbejdsgiver?

I Lidl har du mulighed for at tage din karriere til næste niveau, hvilket jeg synes er fantastisk. Her kan du hurtigt, effektivt og lærerigt komme op ad karrieretrappen. Lidl har mange interne uddannelser og videreudviklingskurser for deres medarbejdere, og jeg oplever, at der plads til store ambitioner. Jeg synes personligt, at Lidl gør enormt meget for deres ansattes trivsel og udvikling. Jeg er selv gået direkte fra at være elev til at blive souschef. Hvis jeg som medarbejder giver noget til butikken, så giver Lidl mig noget tilbage, og det er jeg virkelig glad for!

Hvilke kvaliteter har du brug for, for at udføre dit job?

En af de vigtigste kvaliteter for mig er forståelse for andre mennesker, at jeg kan sætte mig ind i deres sted og at jeg kan kommunikere med dem. Har jeg ikke medarbejderne i butikken med, så kan det ikke lykkes. Vi arbejder i et team og derfor er det vigtigt at man kan fungere i det og arbejde sammen med andre. Dertil er det vigtigt med nysgerrighed og mod til at stille spørgsmål, så jeg altid kan få hjælp, hvis der skulle være noget, som jeg er i tvivl om. En anden god kvalitet er at have overblikket og kunne bevare det i situationer, hvor jeg bliver presset.

Er der muligheder for udvikling?

Der er rig mulighed for udvikling i Lidl. Det er min historie et super godt eksempel på. Her er det virkelig også gået stærkt og jeg er kommet hurtigt frem. Det bunder i, at jeg har haft stor opbakning fra mine ledere, som har udfordret mig og ladet mig prøve en masse ting, samtidig med at jeg selv har lagt rigtig meget arbejde i, for at vise min interesse. Hvis man brænder for det og er villig til at arbejde for det, så bliver man også belønnet med udvikling og udfordringer. Det du giver Lidl, giver de også igen, så længe man viser, at man gerne vil det.

Hvad er det bedste ved at arbejde i Lidl?

Det bedste ved at arbejde i Lidl er muligheden for at udvikle sig og komme derhen, hvor man gerne vil. Dertil er det sammenhold og de gode kollegaer, som gør det til et super godt sted at være og arbejde.

Har noget overrasket dig ved at arbejde for Lidl?

Der var særligt to ting som overraskede mig ved Lidl. Først og fremmest blev jeg overrasket over Lidls mange karrieremuligheder – og hvor hurtigt det var muligt at komme fremad i virksomheden. Dette bunder nok i, at Lidl som virksomhed og jeg, går godt i spænd – vi vil begge fremad. Som person er jeg udadvendt og elsker når der er fart over feltet, hvilket Lidl tog imod med åbne arme!

En anden ting, der overraskede mig, var ”danskheden” i Lidl-butikkerne. Jeg havde godt hørt fordommene om Lidl som en tysk discountkæde, men det ændrede sig hurtigt, da jeg startede i butikken. Vores sortiment vokser, og mange danske producenter bliver bragt i spil hele tiden - det kan vi godt være stolte af. Samtidig er det dejligt at se, hvordan vores kunders syn på Lidl som detailkæde ændres i takt med vores udvikling.

Hvad ville du sige til nogen, der tænker på at blive en del af Lidl?

Jeg ville stille spørgsmålene: Vil du noget med din karriere? Og har du lyst til at udfordre dig selv samtidig med at få de nødvendige uddannelser og værktøjer til at udføre dit arbejde? Hvis ja, så er Lidl helt sikkert det rigtige valg for dig. Det er bare at tage springet!

Hvilke tre ord vil du bruge til at beskrive Lidl?

Dansk, karriereudvikling og sammenhold

Bliv en del af holdet

Vil du også have muligheden for at omsætte dine ambitioner til virkelighed?

Se ledige butikschef stillinger