DU LYKKES I LIDL

Gode råd til din jobsamtale

Samtalen er din mulighed for at vise os, hvem du er, og hvorfor vi skal vælge dig til stillingen! Herunder har vi opstillet fire råd til, hvordan du lykkes med jobsamtalen.

1. Forbered dig på Lidl

Undersøg hvem Lidl er, hvad vi står for, og hvilke tiltag vi har gjort – både generelt og inden for dit fagområde. Hvis du er inden for marketing er det for eksempel relevant, at du kender til vores nye kampagner. Er du inden for byggebranchen er det for eksempel relevant at kende til vores bæredygtige holdning til byggeprojekter.

Du kan eksempelvis finde information om os her på vores karriereside, på vores LinkedIn-side ”Lidl Danmark” og se også gerne på, hvad andre skriver om os.

2. Vis eller fortæl om konkrete eksempler fra din ansøgning og dit CV

Hav styr på din ansøgning og dit CV og overvej nogle konkrete situationer, du tidligere har stået i, som du også kan komme til at stå over for i det job, du har søgt hos os. Drag nytte af disse situationer og brug dem som eksempler på det, du gerne vil fortælle til jobsamtalen; hvis du eksempelvis har skrevet i din ansøgning, at du tager ansvar, skaber resultater, er en ildsjæl eller noget helt fjerde, kan du finde et eksempel på en situation, hvor det er kommet til udtryk. Herigennem kan du også fortælle, hvor dine styrker og udviklingspunkter er i forhold til jobbet. Samtidig skal du være helt klar i spyttet omkring, hvorfor du har søgt netop dette job – altså hvad er det, der gør, at du gerne vil lykkes i denne stilling i Lidl, og hvad er det konkret, du kan bidrage med.

3. Stil relevante spørgsmål

Har du noget, som du gerne vil have opklaret, er jobsamtalen din mulighed for at stille spørgsmål. På den måde kan du også finde ud af, om stillingen passer dig, og om vi er virksomheden, du gerne vil være en del af. Her er det vigtigt, at spørgsmålene er relevante, så du ikke bare stiller spørgsmål for at stille spørgsmål. Målet skal i stedet være at stille spørgsmål om emner, der er vigtige for dig at vide noget om, for at du kan finde ud af, om du og Lidl er et match til netop denne stilling.

4. Vær dig selv

For at vi kan få det bedste og mest ægte indtryk af, hvem du er, er det vigtigt, at du er dig selv. Vi har valgt, at vi gerne vil se dig til en samtale, fordi vi gerne vil finde ud af mere om, hvem du er, og om du passer ind i vores kultur. Dog er det lige så vigtigt, at du, igennem hele processen, husker på, at du også skal finde ud af, om Lidl er et match for dig og dine forventninger til et fremtidigt job. Vi er ærlige til jobsamtalen, så det forventer vi også, at du vil være.

Vi glæder os til at se dig til jobsamtalen!